Newsroom

UITGELICHT: Anna, Lisa en Jip thermostaat / temperatuursensor

Anna is onze bekende slimme centrale thermostaat en bestaat al wat langer dan onze andere producten. Zij is ontwikkeld als vaste thermostaat en kan dus ook zonder zone-regeling systeem aangeschaft worden als losse slimme thermostaat. Daarnaast is Anna ook toe te voegen in de zone-regeling. Anna is beschikbaar in 2 (hardware) varianten, de hybride OpenTherm en (max.24V) aan/uit versie en de (max) 230V (relais) versie. Anna werkt als enige product in een zone-regeling systeem dat niet via het Zigbee signaal werkt. Anna is namelijk bekabeld (net zoals alle bestaande OpenTherm thermostaten) te koppelen aan Adam en heeft hierdoor een directe link. Wat zijn de voordelen van Anna?

 • Als vaste thermostaat heeft Anna altijd verbinding met de ketel (of met de Adam en dus de ketel).  Is Anna gekoppeld aan Adam en er is ooit een stroomstoring waardoor Adam niet meer te bereiken is, kan de woonkamer met Anna altijd nog bestuurd worden.
 • Anna kan ook in de Plugwise Home app worden bestuurd. Dit kan als losse gateway worden toegevoegd op het moment dat Anna het enige apparaat is dat gebruikt wordt of onder de Adam worden geplaatst in een ruimte bij de zone-regeling. Maak schema’s aan en bedien de Anna gemakkelijk via de app binnenshuis of zelfs buitenshuis.
 • Anna is merk- en type verwarming onafhankelijk. Met haar 24V en 230V aansluiting kan onze slimme thermostaat zowel in Nederland als in andere landen in Europa worden aangesloten. Daarnaast werkt Anna met CV-ketels, (hybride) warmtepompen en stadsverwarming (met of zonder hoofdklep).
 • Het design van de Anna is erg modern en staat mooi in elke woning. Dit geeft natuurlijk geen direct voordeel, maar geeft wel een goede uitstraling in de woning. Wel een voordeel wat bij het mooie design komt, je kan niet alleen de temperatuur wijzigen, maar ook je vooraf ingestelde schema’s wisselen met een tik op de zijkant van Anna.

Lisa is onze draadloze thermostaat en werkt met Zigbee. Lisa kan je gebruiken met batterijen of op USB voeding. Met USB voeding versterkt Lisa het Zigbee signaal en wordt er een mesh-netwerk gevormd. Lisa wordt in principe alleen i.c.m. Adam gebruikt maar kan ook toegevoegd worden aan compatibel Zigbee (Home Automation) gateways zoals bijvoorbeeld de Homey. Via de Plugwise Home app kan Lisa worden toegevoegd aan de Adam en in een zone  geplaatst worden. Bijvoorbeeld de slaapkamer of studeerkamer. Belangrijke voordelen van de Lisa?

 • Lisa kan met adapter of batterij gevoed worden. Zodra Lisa op USB voeding wordt geplaatst, wordt het apparaat een zogenoemde router. Het Zigbee signaal waar het systeem op communiceert, wordt op deze manier sterker gemaakt en creëert een zogenaamde mesh-netwerk.
 • Plaats Lisa aan de muur of ergens op een oppervlak. Lisa heeft voor beide mogelijkheden een standaard of muurplaatje. Hierdoor kan je Lisa altijd op de meest geschikte plek plaatsen.
 • Lisa communiceert via Zigbee met Adam en de overige apparaten. Via dit signaal wordt de gewenste temperatuur doorgegeven en de huidige temperatuur en of de radiatoren of vloerverwarming aan moeten blijven voor de juiste temperatuur.
 • De gemeten en ingestelde temperatuur is altijd zichtbaar op het scherm van de Lisa.
 • Via de + en – tiptoetsen kan de gewenste temperatuur eenvoudig gewijzigd worden of via de vooringestelde pre-sets zoals “Thuis”, “Weg”, “Slapen”, “Vakantie” en “Anti-Vorst”.

Jip is de nieuwste temperatuursensor. Jip wordt niet als thermostaat omschreven omdat Jip geen scherm heeft om de temperatuur te tonen en er niet een temperatuur wijziging op het apparaat doorgegeven kan worden. Dit doe je namelijk via de Plugwise Home app. Jip kan onopvallend in een ruimte geplaatst worden of in een ruimte waarin de temperatuur niet zomaar aangepast kan en mag worden. Jip heeft daarom de volgende voordelen:

 • Jip heeft een compact ontwerp en werkt alleen op batterij waardoor deze overal in een kamer geplaatst kan worden.
 • De ruimte kan niet onbedoeld bediend worden. Ideaal wanneer een ruimte niet door anderen (zonder app) bediend mag worden, bijvoorbeeld in zakelijke omgeving of in een kinderkamer. De Jip kan alleen via de Plugwise Home app worden bedient.
 • Jip geeft net als Lisa via Zigbee de temperatuur in de ruimte door. Op deze manier kan Adam op het juiste moment de radiatoren en/of vloerverwarming aan of uit schakelen.
 • De Jip is erg klein en onopvallend.
Product image

Het laatste nieuws direct van Plugwise.