Newsroom

Wij zijn ontzettend KOEL!

Naast dat we ontzettend cool zijn, zijn we dus ook ontzettend koel! Heb jij een systeem dat koelen ondersteund? Dan kan je met ons systeem niet alleen slim verwarmen, maar ook comfortabel koelen. Ideaal voor de zomer. Stel met Adam per ruimte de temperatuur in en koel alleen in de ruimte waar het nodig is. Merk en systeem onafhankelijk! Kom meer te weten over koelen met ons systeem:

Wanneer kan je koelen met Adam?

Eigenlijk altijd. Als jouw ‘warmtebron’ ook een koelfunctie heeft dan kan Adam daar mee omgaan.  Welke warmtebronnen hebben dit bijvoorbeeld? Vrijwel alle warmtepompen ondersteunen ook koelen waardoor er met Adam per vertrek gekoeld kan worden. Maar ook stadsverwarming systemen hebben soms de mogelijkheid om te koelen. Wat voor systeem je ook hebt, koelen kan i.c.m. het Plugwise zone-regeling systeem. Als na-regeling kan Adam met elk systeem koelen. Als hoofdregeling kan Adam ook nog eens koelen aansturen met de Techneco Elga en Thercon Loria warmtepompen. De software tussen deze twee warmtepompen en Plugwise regeling is zodanig op elkaar afgestemd dat automatisch koelen mogelijk is.

Kan ik ook koelen met Anna?

Koelen met alleen een Anna kan met enkel de Techneco Elga en Thercon Loria warmtepompen. De software tussen deze twee warmtepompen en Anna is zodanig op elkaar afgestemd dat automatisch koelen mogelijk is. Gebruik je Anna samen met Adam? Dan kan je eigenlijk altijd koelen.

Hoe werkt het dan?

Als je wilt dat je huis gekoeld moet worden, dan is dat jouw keuze. In de Plugwise regeling zet je de regeling dan op “koelen”. Vanaf dat moment wordt jouw huis/vertrek door Plugwise geregeld op basis van een koelvraag. Met Adam wordt dan zelfs koelen per zone mogelijk. Stel de temperatuur lager in dan de gemeten temperatuur zodat er gekoeld gaat worden. Uiteraard moet je ook nog je warmtebron op koelen zetten als dat nog niet automatisch gaat (zie koelcontact hieronder). Dit is vaak een handmatige actie op de warmtepomp of stadsverwarming.

Waar kan ik dit aanschaffen?

Je kan nu de koelfunctie voor Adam aanschaffen op onze website, kijk hier voor de koelfunctie! Het is slechts een éénmalige aanschaf en voor de rest van je leven kan je gebruik maken van deze koelfunctie. Voor Anna zit de koeling functie al in de Loria en Elga ondersteuning.

Update nieuws!

Buiten dit staan we natuurlijk niet stil. We zijn bezig met een aanvulling voor Adam waardoor de warmtepomp niet meer handmatig op koelen gezet hoeft te worden. De meeste warmtepompen hebben een zogenaamd koelcontact. In de volgende update ondersteunt Adam ook het gebruik van een zogenaamd koelcontact. Zodra je kiest om Adam op Koelen te zetten, dan wordt in dat geval automatisch je warmtepomp/stadverwarming op koelen overgeschakeld. Hoe handig is dat!

Deze aanvulling is dus niet nodig om te starten met Plugwise als je wilt gaan koelen. Het is een mooie aanvulling. We zijn bezig met de eerste testen en zullen binnenkort starten met een veldtest. Houd onze nieuwspagina en/of social media in de gaten voor meer nieuws!

Product image

Het laatste nieuws direct van Plugwise.