Newsroom

Wij zijn ontzettend KOEL!

Naast dat we ontzettend cool zijn, zijn we dus ook ontzettend koel! Heb jij een systeem dat koelen ondersteunt? Dan kan je met ons systeem niet alleen slim verwarmen, maar ook comfortabel koelen. Ideaal voor de zomer. Stel met Adam per ruimte de temperatuur in en koel alleen in de ruimte waar het nodig is. Merk en systeem onafhankelijk! Kom meer te weten over koelen met ons systeem:

Wanneer kan je koelen met Adam?

Eigenlijk altijd. Als jouw ‘warmtebron’ ook een koelfunctie heeft dan kan Adam daar mee omgaan.  Welke warmtebronnen hebben dit bijvoorbeeld? Vrijwel alle warmtepompen ondersteunen ook koelen waardoor er met Adam per vertrek gekoeld kan worden. Maar ook stadsverwarming systemen hebben soms de mogelijkheid om te koelen. Wat voor systeem je ook hebt, koelen kan i.c.m. het Plugwise zoneregeling systeem.

Als hoofdregeling kan Adam koelen direct aansturen met de Thercon Thermastage en de Loria warmtepompen. De software voor deze warmtepompen en de Plugwise regeling is zodanig op elkaar afgestemd dat automatisch koelen mogelijk is. Je hoeft dan alleen nog maar de regeling op koelen in te stellen.

Met een extra Relaisbox is het ook mogelijk om met andere warmtepompen en stadsverwarming systemen vraag gestuurd te gaan koelen. Heeft je warmtepomp een koelcontact om in koel/verwarmen modus te gaan en een contact voor de koel/verwarmen vraag zelf? Gebruik dan een plug die je instelt als apparaattype Koelcontact samen met de Relaisbox 230V. Stel je Adam in op koelen dan sluit de plug automatisch het koelcontact. Pas bij een koelvraag van Adam zal het vraagcontact van Adam ook sluiten om te gaan koelen. Heeft je warmtepomp of stadsverwarming een contact of klep voor koelen en een contact of klep voor verwarmen? Gebruik dan de Relaisbox Verwarmen & Koelen. Bij een warmtevraag sluit het verwarmen contact en bij een koelvraag sluit het koelcontact.

Verder kan als na-regeling kan Adam met elk systeem koelen. Je zet je warmtepomp of stadsverwarming met de hand op koelen. Koelen is dan niet vraag gestuurd en er moet altijd koud water rondstromen. Adam stel je in als na-regeling door in de geavanceerde instellingen de functie ongecontroleerde warmtebron aan te zetten. Stel de verwarmingsmodus van Adam ook in als Koelen. Vervolgens zullen de juiste zones open of dicht gaan aan de hand van de koelvraag.

Kan ik ook koelen met Anna?

Koelen met alleen een Anna kan met enkel de Techneco Elga en Thercon Loria warmtepompen. De software tussen deze twee warmtepompen en Anna is zodanig op elkaar afgestemd dat automatisch koelen mogelijk is. Gebruik je Anna samen met Adam? Dan kan je eigenlijk altijd koelen.

Let op, de Remeha Elga Ace is is een ander product dan de Techneco Elga. Koelen met de Elga Ace werkt niet met Anna.

Hoe werkt het dan?

Als je wilt dat je huis gekoeld moet worden, dan is dat jouw keuze. In de Plugwise regeling zet je de regeling dan op “koelen”. Vanaf dat moment wordt jouw huis/vertrek door Plugwise geregeld op basis van een koelvraag. Met Adam wordt dan zelfs koelen per zone mogelijk. Stel de temperatuur lager in dan de gemeten temperatuur zodat er gekoeld gaat worden. Uiteraard moet je ook nog je warmtebron op koelen zetten als dat nog niet automatisch gaat (zie koelcontact hieronder). Dit is vaak een handmatige actie op de warmtepomp of stadsverwarming.

Waar kan ik dit aanschaffen?

Je kan nu de koelfunctie voor Adam aanschaffen op onze website, kijk hier voor de koelfunctie! Het is slechts een éénmalige aanschaf en voor de rest van je leven kan je gebruik maken van deze koelfunctie. Voor Anna zit de koeling functie al in de Loria en Elga ondersteuning.

Product image

Het laatste nieuws direct van Plugwise.