Elga ondersteuning

Haal meer uit je Elga met de speciale Anna en Adam integratie.

Meer inzicht en instellingen met Anna en Adam

 

Plugwise heeft samen met Techneco/Remeha een integratie gemaakt van Elga voor Anna en Adam. Hierdoor zie je Elga specifieke informatie en instellingen in de Plugwise Home app en webpagina van Anna en Adam.

Elga icoontje

Zie wanneer de Elga of de ketel aanstaat. Een warmtepomp icoontje wordt getoond in de app en op Anna als de Elga aanstaat, een vlam icoontje als de ketel aanstaat.

Elga

Ketel

Elga informatie

Zie de Elga status, storingscodes en start een testmodus.

Dipswitches

Zie de stand van alle dipswitches (niet instelbaar).

Instellingen

  • Stel de weersafhankelijke maximale keteltemperatuur in.
  • Pas de uitschakelvoorwaarden van de warmtepomp en cv ketel in.
  • Automatisch koelen met een instelbare koelgrens (alleen Anna)

Metingen

Kijk terug hoe je Elga heeft gedraaid. Zie aan de hand van het modulatieniveau in de onderste grafiek hoe hard de Elga heeft gemoduleerd. En zie aan de rode balk of de ketel heeft aangestaan.

Is mijn Anna of Adam al gereed voor Elga?

 

Anna/Adam geleverd met Elga

Als Anna of Adam samen met een Elga warmtepomp geleverd is dan werkt die ermee samen. Als de Elga voor oktober 2017 is geïnstalleerd dan heeft die eerst een update nodig. Neem hiervoor contact op met je installateur of Techneco. Een Anna die voor oktober 2017 is geïnstalleerd heeft misschien ook een update nodig. Stuur dan een bericht via ons contactformulier zodat we de Elga ondersteuning kunnen aanzetten.

Anna/Adam niet geleverd via Techneco/Remeha

Heb je een Anna of Adam die niet geleverd is via Techneco of Remeha? Dan is die niet gereed gemaakt voor een Elga. Plugwise kan op afstand Anna of Adam gereed maken voor een Elga tegen een vergoeding van €50. Stuur dan een bericht via ons contactformulier zodat we de Elga ondersteuning kunnen aanzetten.

Dipswitch B2 aan bij Adam

 

Adam werkt met dipswitch B2 aan

Adam  kan met meerdere zones werken. Er kunnen dus meerdere ingestelde zonetemperaturen zijn. De regeling van Elga kan hier niet mee omgaan. Als bijvoorbeeld de hoogste zonetemperatuur wordt gevraagd aan de Elga, dan kan de benodigde hoeveelheid warmte elke keer bij dezelfde gevraagde kamertemperatuur verschillen omdat het om 1 zone of meerdere zones kan gaan. Voor Adam moet daarom dipswitch B2 (weersafhankelijk) op Aan gezet worden. Hiermee kan Adam nu wel regelen op de gevraagde watertemperatuur en daarmee vragen om de juiste hoeveelheid warmte (afhankelijk van de vraag van de zones).  Advies daarbij is om op de Adam bij menu > instellingen > verwarmingssysteem > verwarmen > verwarmingsprofiel  de regeling op Eco te zetten, zodat de Adam iets minder hogere temperaturen zal vragen en de Elga dan minder snel de ketel bijschakelt.

Anna werkt met dipswitch B2 uit

De Elga heeft zelf een regeling die kan bepalen hoe warm het water moet zijn en wanneer de ketel aangezet moet worden. De Elga kijkt hiervoor enkel naar de ingestelde kamertemperatuur van de thermostaat. De Elga negeert dan de gevraagde watertemperatuur van de thermostaat. Daarom moet dipswitch B2 bij Anna Uit staan (negeer wat de thermostaat vraagt, maar reken het zelf uit).

Adam kan koelen met Elga, maar niet automatisch

Er is een verschil tussen hoe Anna en Adam de Elga aan kunnen sturen. Elga ondersteunt een door de thermostaat automatisch geregelde koeling alleen als dipswitch B2 uit staat. Omdat bij Adam dipswitch B2 aan moet staan werkt automatisch koelen niet bij de Adam. Bedien koelen met de koelknop op de Elga en stel Adam in op koelen. Kijk voor meer informatie over koelen op de website van Remeha.

Elga of Elga Ace?

De Elga Ace is de opvolger van de Elga en heeft andere hardware en software. Voor de Elga Ace is er geen speciale integratie die extra functies geeft zoals beschreven op deze pagina. Anna en Adam werken echter ook perfect met de Elga Ace. Zet het verwarmingsprofiel op Eco en er zal rustig verwarmd worden, wel zo fijn voor een warmtepomp.