Plugwise en Itho Daalderop

Connectiviteit. Een nieuwe start.

Itho Daalderop moet stoppen met het Spider-platform, de Spider Connect gateway. Itho Daalderop klanten met een Spider Connect gateway zijn benaderd voor een compensatie-keuze met Plugwise producten. Ontdek op deze pagina wat er mogelijk is met de producten van Plugwise.

Krachten gebundeld.
Een Nederlandse samenwerking.

Ben je klaar om je thuiservaring naar een hoger niveau te tillen? De samenwerking tussen Itho Daalderop en Plugwise brengt een soepele overgang voor gebruikers van de Spider-thermostaat van Itho Daalderop, met continue connectiviteit en verbeterde controle en inzicht over je verwarmingssysteem en energieverbruik. Dankzij het eenvoudige plug & play gemak van de Plugwise producten heeft Itho Daalderop Plugwise geselecteerd als de beste manier om connected te blijven.

Maak kennis met Plugwise

Plugwise is niet zomaar een vervanging; het is een upgrade. We werken al sinds 2007 aan connected producten die helpen inzicht te geven in het energieverbruik en om energie te besparen. Als betrouwbaar Nederlands bedrijf met een voorliefde voor innovatie, hebben we niet alleen het vertrouwen van Itho Daalderop gewonnen, maar ook de harten van talloze huiseigenaren.

Plugwise pakket.
Meer dan een compensatie.

Het compensatie pakket dat Itho Daalderop aanbied aan hen klanten kan bestaan uit één of meerdere onderdelen, afhankelijk van de huidige Spider-configuratie. De meest belangrijke onderdelen zijn: De gateway Adam HA, de Smile P1 slimme meter uitlezer en de Aqara Plug. En in de meeste gevallen kan de Itho Daalderop Spider thermostaat zelfs gebruikt blijven worden in combinatie met de Adam HA. 

Adam HA

De connected gateway met slimme verwarmingsregeling.

De Adam HA is een gateway die verbonden is met internet en je verwarmingssysteem. De Adam HA sluit je bedraad aan tussen de Spider thermostaat en de cv-ketel. Daarmee is de Adam HA nu in controle over de verwarmingsvraag. Daarmee heb je alle voordelen van een verwarmingsregeling met een slim lerend algoritme, multi-zone verwarming, voorverwarming met schema’s, weercompensatie en meer.

Smile P1

Jouw energieverbruik. In real-time.

Met de Smile P1 hoef je niet te wachten op maandelijkse rapporten om je energieverbruik te begrijpen. Je kunt live zien hoeveel elektriciteit je op dit moment netto verbruikt of opwekt, en zelfs ontdekken hoeveel gas je verbruikt. Dit stelt je in staat om bewuster om te gaan met je energiegebruik en indien nodig aanpassingen te maken voor een efficiëntere levensstijl. De Smile P1 sluit je eenvoudig bedraad aan op je slimme meter.

Historische grafieken. Tot jaren terug.

De Smile P1 biedt meer dan alleen live gegevens. Vanaf het moment van installatie worden historische grafieken opgeslagen. Met historische grafieken kun je teruggaan in de tijd en ontdekken hoe je verbruik in de loop van dagen, weken en zelfs maanden is veranderd. Deze diepgaande inzichten kunnen je helpen patronen te herkennen en strategieën te ontwikkelen om je energiekosten te verlagen.

3 fasen inzicht. Ook real-time.

De Smile P1 biedt meer dan alleen live gegevens. Vanaf het moment van installatie worden historische grafieken opgeslagen. Met historische grafieken kun je teruggaan in de tijd en ontdekken hoe je verbruik in de loop van dagen, weken en zelfs maanden is veranderd. Deze diepgaande inzichten kunnen je helpen patronen te herkennen en strategieën te ontwikkelen om je energiekosten te verlagen.

Aqara Plug

Schakel elk apparaat. 

Energie besparen kan je doen door apparaten uit te zetten, en de Aqara Plug maakt dit eenvoudig mogelijk. Met de app kun je elk apparaat dat is aangesloten op de Plug uitzetten wanneer je het niet gebruikt, zelfs als je niet thuis bent. Dit helpt niet alleen energieverspilling te verminderen, maar het biedt ook gemoedsrust, wetende dat je je huis makkelijker kunt beheren.

Lisa

Draadloze thermostaat voor in elke kamer.

Lisa biedt je de vrijheid om je thermostaat te plaatsen waar je maar wilt, zonder je zorgen te maken over het leggen van draden. Hierdoor kun je de thermostaat strategisch plaatsen voor de meest nauwkeurige temperatuurregeling in je huis, ongeacht de lay-out.

Wanneer in jouw bestaande situatie gebruik wordt gemaakt van draadloze communicatie met de Spider thermostaat zal hiervoor als vervanger de Lisa worden aangeboden.

Bedien de app. Waar dan ook.

Of je nu op de bank zit, of onderweg naar huis bent op een koude winteravond. Met de Plugwise Home app kan je overal en altijd de temperatuur instellen zodat het altijd perfect aanvoelt. Geen gedoe met thermostaatknoppen of verwarrende instellingen—jij hebt de touwtjes in handen. Je huis past zich aan jou aan, en niet andersom.

Functionaliteiten evolueren.
Een nieuw begin met Plugwise.

De toekomst is er om omarmd te worden, en soms brengt verandering verlies met zich mee. Bij de overstap van de Itho Daalderop Gateway naar Plugwise, zijn er enkele functionaliteiten die je mogelijk hebt gewaardeerd en die nu een ander gezicht krijgen. Maar maak je geen zorgen, want met dit verlies ontstaan nieuwe kansen en mogelijkheden die je comfort en gemak naar nieuwe hoogten tillen.

Schakel met een Plug.
Eén van de merkbare veranderingen is dat het meten van elektriciteit met een plug niet langer beschikbaar zal zijn. Waar dit voorheen mogelijk was, is Plugwise geoptimaliseerd voor ultiem schakelgemak. Hoewel de meting verloren gaat, wordt je systeem nog intuïtiever en efficiënter dankzij Plugwise’s nieuwe benadering. Zo kan de Plugwise plug schakelen aan de hand van de verwarmingsvraag, bijvoorbeeld voor de pomp van de vloerverwarming, of als koelcontact bij een warmtepomp. Verder kan er natuurlijk een weekschema gebruikt worden om bijvoorbeeld je verlichting te schakelen.

Bedien ventilatie via de Spider.
Een andere opvallende wijziging is de controle over ventilatie via de app. Met de Itho Daalderop Gateway kon je via de app je ventilatiesysteem aansturen, maar met de overstap naar Plugwise is deze mogelijkheid niet meer beschikbaar. In plaats daarvan wordt de nadruk gelegd op de Spider thermostaat als het middelpunt van je verwarming en ventilatie. Je moet hiervoor de Spider thermostaat wel opnieuw instellen en direct aanmelden op de ventilatie unit. Kijk op pagina 33 van de Spider thermostaat handleiding voor alle stappen.

Veel gestelde vragen

Kan ik de bedrade Spider thermostaat blijven gebruiken?
Ja, je kan de bedrade Spider thermostaat blijven gebruiken als je die bedraad aansluit op de Adam HA gateway. 

Kan ik de draadloze Spider thermostaten blijven gebruiken?
De draadloze Spider thermostaten kunnen niet meer gebruikt worden. Wanneer in jouw bestaande situatie gebruik wordt gemaakt van draadloze communicatie met de Spider thermostaat zal hiervoor als vervanger de Lisa worden aangeboden.

Kan ik de Plugwise producten zelf installeren?
Ja, de Plugwise producten zijn eenvoudig zelf te installeren. Elke product heeft een eigen handleiding en eventueel een YouTube installatie video.

Kan ik een installateur de Plugwise producten laten installeren?
Ja, installateurs kunnen de Plugwise producten eenvoudig installeren. Neem hiervoor contact op met je eigen installateur of een installateur die Plugwise aanraadt. Kijk op onze Installateurs pagina voor installateurs die ervaring hebben met Plugwise. Installateurs die nog geen ervaring hebben met Plugwise kunnen gratis bellen met onze speciale installateurstelefoonlijn.

Mijn vraag staat hier niet tussen, met wie en hoe kan ik contact opnemen?
Neem bij de volgende vragen contact op met Itho Daalderop:

•  Als je een vraag hebt over het compensatie aanbod van Itho Daalderop.
•  Als je geen compensatie aanbod hebt ontvangen van Itho Daalderop, maar die wel had verwacht.
•  Als je een vraag hebt over de combinatie van een Itho Daalderop warmtepomp en Plugwise producten.
•  Als je een vraag hebt over producten van Itho Daalderop.

Stuur dan een mail naar  spidervraag@ithodaalderop.nl.

 

Neem bij de volgende vragen contact op met Plugwise:

•  Als je een vraag hebt over Plugwise producten.

Neem dan contact op door rechtsonder op de knop Help te klikken.