Plugwise zoneregeling

Eén systeem voor alle zones en alle systemen.
Meer comfort, meer besparen.

Predictieve multizone regeling.

Waar de meeste thermostaten bedoeld zijn om één ruimte op temperatuur te houden, is de Plugwise zone-regeling ontwikkeld vanuit het idee om verschillende ruimtes (zones) op een gewenste temperatuur te houden. Ook de invloed van zones ten opzichte van elkaar wordt meegenomen in het bepalen van de juiste keteltemperatuur en de hoeveelheid warmte die naar elke zone gaat.

Zones

Als een zone aan het verwarmen is kan dat invloed hebben op de zone ernaast. De Plugwise regeling leert hoeveel invloed zones op elkaar hebben.

Schema per zone

Elke zone kan een eigen schema hebben. Meerdere zones kunnen ook een schema delen. Zo kun je bijvoorbeeld de slaapkamers later en korter verwarmen.

Niet buitentemperatuur afhankelijk, maar écht weersafhankelijk.

Als het over weersafhankelijk regelen gaat, is dat eigenlijk altijd regelen op de buitentemperatuur: De keteltemperatuur wordt als lineaire functie van de buitentemperatuur bepaald, en blijft dan continu stoken. Met de Plugwise zone-regeling is continu stoken onnodig: de regeling kent de gewenste temperatuur in elke zone, en weet dus ook wanneer er wel of niet moet worden gestookt. Bovendien houdt de regeling rekening met meerdere weersfactoren zoals wind, zon en zelfs de weersverwachting.

Weersverwachting

De Plugwise zone-regeling kijkt tot 72 uur vooruit naar de weersverwachting om te kunnen anticiperen op veranderende temperaturen. Zo kan er op tijd (voor)verwarmd worden om de optimale temperatuur te bereiken of te behouden. Andersom kan er eerder gestopt worden met verwarmen als het een warme dag gaat worden.

Wind

Wind kan een huis of kantoor afkoelen. Zeker bij een hoekhuis of vrijstaand huis kan dit een flink effect hebben. De Plugwise zone-regeling leert hoeveel invloed de windrichting en windsnelheid hebben op een zone. Deze zone zal dan eerder verwarmd worden en/of meer verwarmd worden.

Warmte van de zon

Door de zon kan een kamer opwarmen. De Plugwise zone-regeling berekent per zone hoeveel invloed de zon heeft en houdt hier rekening mee bij het opwarmen. Zo bespaar je energie.

Buitentemperatuur

Als het buiten erg koud is zal je huis of kantoor sneller afkoelen. De Plugwise zone-regeling leert hoeveel invloed de buitentemperatuur heeft op elke zone.

Stookgedrag van warmte/koude bron

Hoeveel warmte kan de warmtebron geven en hoe snel? De Plugwise zone-regeling leert het gedrag van de warmtebron om zo goed en efficient mogelijk de zones te verwarmen en koelen.

Dit gaat een stuk verder dan alléén afstemmen op de buitentemperatuur of op een schema. De Plugwise zone-regeling houdt als een van de weinige in de markt rekening met alle factoren die van invloed zijn op het efficiënt en comfortabel verwarmen van je huis of kantoor.

Één regeling voor alles.

Is er vloerverwarming, radiatoren, convectoren of elektrische/IR verwarming aanwezig? De Plugwise zoneregeling kan al deze verwarmingstypen aansturen, zelfs als er een mix hiervan aanwezig is. De Adam HA werkt samen met OpenTherm en aan/uit ketels, warmtepompen en stadsverwarming. Heeft de verwarmingsbron geen thermostaatingang? Dan kan de Adam HA als naregeling gebruikt worden.

Besparen met gemak

Door slimmer te gaan verwarmen op de juiste momenten in verschillende zones, kan er eenvoudig tot wel 30% bespaard worden op de verwarmingskosten. En dat zonder verlies van comfort.

tot

30%

besparen

Huizen

De meeste huizen gebruiken een enkele thermostaat. Daarmee wordt niet alleen de woonkamer verwarmd maar ook alle andere kamers die open staan. En dat terwijl niet elke kamer op dat moment warmte nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer, die hoeft pas de juiste temperatuur te hebben als je naar bed gaat. Met een zone-regeling wordt elke kamer automatisch op het juiste moment verwarmd.

Kantoren en scholen

Een veelvoorkomend probleem in kantoren is dat er met een buitentemperatuur afhankelijke regeling ook in het weekend gestookt wordt. En dat terwijl er niemand op kantoor is. Bovendien worden er ruimtes verwarmd die niet altijd in gebruik zijn.

Eenvoudig in gebruik

Het instellen van de Plugwise zone-regeling is zeer eenvoudig. Vanaf het eerste moment leert de regeling automatisch de karakteristieken van de zones en van de ketel of warmtepomp. Vul je ook je postcode in, dan wordt de weersinformatie  vanuit een weerstation in de buurt vanzelf opgehaald. Zo eenvoudig is het.

2171TW

Sassenheim

Er zijn 3 verwarmingsprofielen om uit te kiezen: meer besparen of meer comfort.

Standaard

Een optimale balans tussen comfort en besparen. Voor de meeste situaties bespaart dit profiel voldoende met genoeg comfort.

Eco

Hiermee bespaar je het meest. Er wordt langer voorverwarmd met lagere watertemperaturen. De zone temperatuur mag wat meer afwijken van de ingestelde temperatuur.

Comfort

Als je het snel warm wilt hebben wordt een hogere watertemperatuur gebruikt. Dat is wat minder efficiënt.

Grenzeloos

Geschikt voor huizen met enkele kamers en gebouwen met tientallen kamers. Het Plugwise systeem kent geen grenzen. Er is een limiet van maximaal 80 apparaten en 80 apparaten per zone. Bij meer apparaten voeg je gewoon een extra Adam HA toe. Alle apparaten communiceren  met elkaar via een draadloos zigbee mesh netwerk en kunnen daardoor berichten van elkaar doorsturen. Daarmee kan elke kamer bereikt worden, ongeacht de afstand. 

tot

80

apparaten per Adam HA

tot

80

apparaten per zone

Oneindig veel Adam HA per gebouw

Verwarmen en koelen

Heb je een warmtepomp dat ook kan koelen? Dan wordt er gekoeld wanneer het te warm is. De Plugwise zoneregeling kan beiden. Stel de zoneregeling in op koelen en zet afhankelijk van je warmtepomp daarvan koelen ook aan.

Verwarmen

Koelen*

*Koelen wordt alleen ondersteund als je warmte/koude bron hebt die kan koelen. Automatisch overschakelen tussen koelen en verwarmen wordt alleen ondersteund voor Elga en Loria warmtepompen.

 

Warmtepomp integratie

Adam werkt samen met elke warmtepomp. Voor twee warmtepompen is er met de fabrikant samengewerkt om extra functies toe te voegen.

Elga

Zie of de Elga of de ketel aanstaat als er verwarmd wordt. Bekijk verder de stand van de dipswitches, bedrijfstoestand, foutcodes, watertemperaturen en modulatieniveau. Pas de stooklijn, en uitschakelvoorwaarden aan.

Loria/Thermastage

Bekijk aanvoer – retourtemperaturen, modulatieniveau, warm water temperatuur en de extra elektrische warmtetoevoer. Zet koelen aan om de Loria/Thermastage in koelmodus te zetten.

*Ondersteuning is standaard geactiveerd indien de Adam of Anna via Techneco/Remeha of Thercon is gekocht. Voor overige Adam’s en Anna’s kan deze ondersteuning via deze website gekocht worden.

Product image
Startpakket

Begin met 1-2 zones, en breid uit voor meer comfort en besparingen.

Vergelijk de zone-regeling

Zie hoe de Plugwise zone-regeling het doet vergeleken met andere systemen.

Plugwise Home app

Bedien je verwarming. Overal.